Salata de paste cu ton
Trebuie sa clarific de la inceput ca nu eram mancator de ton pana nu am facut salata asta(a se citi pana am cedat la insistentele repetate ale publicului de a face o salata cu ton).
Salata asta si tone de fish sticks sunt cam singurele ocazii in care mancam peste, desi e foarte sanatos si ar trebui mancat mai des(da, as putea sa manc non-stop fish sticks desi nu au niciun gust anume).
Poate ati observat ca toate retetele mele de mancare sunt relativ simple si rapide si consistente, explicatia e simpla: ajungem pe la 7 acasa morti de foame si ne-am saturat la un moment dat sa tot mancam sandwich-uri.
Deci daca sunteti obositi si va e foame si sunteti suspiciosi cand vedeti ton, incercati reteta asta.
Nivel de dificultate: incepatori
Portii: 2
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente:
- 225 g paste
- 1 rosie medie
- 1/2 ceapa alba mica
- 1/2 de castravete de gradina (din-ala mic, daca folositi din-ala mare de supermarket puneti 1/4)
- 15 masline negre fara sambure(mai multe sau mai putine in functie de cat va plac maslinele)
- O mana de patrunjel
- 1 conserva de ton
- 100 grame telemea sarata sau feta
- 3 linguri ulei de masline
- 1 1/2 linguri otet ( un otet cu o aroma dulceaga gen aceto balsamico bianco ar fi perfect)
- Sare si piper
Mod de preparare:
- Se pune o oala cu apa la fiert si se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet
- Se taie marunt si se pun intr-un bol rosia, ceapa, castravetele( mie imi place sa tai castravetele in doua pe lungime si sa scot miezul cu o lingura), maslinele si patrunjelul.
- Intr-un bol mic sau pahar se amesteca uleiul cu otetul si se toarna amestecul peste legume.
- Se amesteca legumele.
- In oala in care au fiert pastele se pun pastele racite(eu le racesc cu apa), legumele, tonul(uneori cu tot cu lichidul din conserva, dar cum ar zice mama nu-i bine)si branza faramitata si se amesteca totul bine.
- Se pune sare si piper dupa gust.
Comments