Vinegreta


Nu stiu de cate ori vi s-a intamplat sa va ganditi ca nu stiti ce sa mai puneti pe salata ca sa-i mai schimbati gustul, asta in timp ce va uitati cu coada ochiului la raionul din supermarket cu prafuri de dressinguri pentru salata. Recunosc, tentatia sa cumpar un praf care da un gust delicios salatei mele e mare. Si miracol al tehnologiei moderne, exista acum si dressing in plicuri sau in tuburi gata preparat, pentru care nici nu mai trebe sa va dati silinta sa bagati apa.
Dar, sa fim seriosi din nou: spuneti nu dressingurilor din plic! Ca sa va mai scot din impas, am o reteta de vinegreta ca sa nu va mai fie salata asa plicticoasa. Si pot sa va zic si cel putin 2 secrete din familia mea cand vine vorba de salata:
1. Puneti niste zahar sau miere - solutia universala la toate problemele de pe lumea asta
2. In case of doubt puneti niste lapte sau iaurt - suna ciudat, arata ciudat, dar functioneaza, cel putin cand vine vorba de salata verde
Si o nota despre mustarul din reteta asta: m-am gandit sa o imbunatatesc cu niste mustar fancy schmenzi si nu a ajutat la nimic. Concluzia trista e ca vinegreta asta iese cel mai delicioasa cu mustar din-ala ieftin gen 'la minut'.

Nivel de dificultate: incepatori
Timp de preparare: 5 minute
Portii: in mod ciudat folosesc dressingul asta si cand fac salata pentru 2 si cand fac pentru 4 si recent l-am folosit chiar pentru 6. Explicatia e probabil ca cu cat sunt mai multi oameni, cu atat primesc mai putina salata de la mine
Ustensile: un bol, o lingurita, o lingura, un tel

Ingrediente:
  • 1 catel de usturoi(optional)
  • 1 1/2 lingurite mustar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Piper alb sau negru
  • 4 linguri otet de vin alb
  • 8 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
  • Se curata usturoiul, se taie pe mijloc si se unge bolul cu partea taiata a usturoiului(zic ca e optinal ca mi-e prea complicat sa fac asta si parca nici nu se simte gustul de usturoi de-adevarat)
  • Se pune mustarul, zaharul, sarea si piperul in bol si se amesteca bine
  • Se pune otetul desupra si se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea
  • Se pune uleiul deasupra si se amesteca cu un tel pana se obtine un amestec omogen
  • Se toarna peste salata.
Noua ne place vinegreta cu salata verde simpla sau cu un amestec de toate legumele care le gasim in frigider gen salata verde, rosii, castraveti, morcovi, rucola etc.

Comments