Chec cu sirop de lamaie


De multa vreme ma gandesc la 2 intrebari:
  1. Ce retete trbuie sa stiu la perfectiune ca sa pot zice despre mine ca stiu sa fac prajituri si
  2. Ce prajitura pot sa fac duminica seara cand e totul inchis si mi-e pofta de ceva dulce, dar n-am nici ingrediente nici timp
Prajitura asta e raspunsul la ambele intrebari. Cred ca daca vrei sa fii un prajiturar adevarat (imi lipseste traducerea exacta pentru baker aici) trebuie sa ai (printre altele) niste retete bune si rapide de chec.

Ustensile: tava de chec, 3 boluri, lingura de lemn, scobitoare
Timp de preparare: 15 minute + 45 minute in cuptor
Nivel de dificultate: incepatori

Ingrediente:
Pentru chec:
  • 125 g unt
  • 175 g zahar
  • 2 oua dimensiunea L
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Un praf de sare
  • 4 linguri lapte
Pentru sirop:
  • 100 g zahar pudra
  • Sucul de la 1 1/2 lamai (cam 4 linguri de suc)

Mod de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se acopera o forma de chec cu hartie de copt
  • Se amesteca untul cu zaharul, ouale si coaja de lamaie pana se obtine un amestec cremos omogen.
  • Se combina faina cu praful de copt si se toarna peste amestecul de unt, amestecand incet cu o lingura de lemn.
  • Se pune laptele deasupra si se amesteca bine.
  • Se pune amestecul in forma si se pune in cuptor pentru 45 de minute( deoarece exista forme de chec de diferite dimensiuni s-ar putea sa dureze mai mult sau mai putin, puneti ceasil pe la 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea).
  • Preparati siropul amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie.
  • Cand e gata checul, scoateti tava din cuptor si impungeti imediat checul pe toata suprafata cu o scobitoare sau un bat lung ca sa faceti gauri pentru sirop. Sa nu va fie frica sa faceti gauri mari si adanci! E important sa ajunga siropul cat mai departe.
  • Turnati siropul peste chec intr-un mod uniform si lasati checul sa se raceasca complet in tava.

Comments

Popular Posts