Paste cacio e pepe
Ca la toate retetele cu putine ingrediente e important ca ingredientele alea sa fie de calitate.
Deci mi-am scos de la naftalina pastele care le tineam pentru nunta si cel mai bun unt bio care l-am gasit la magazin, o branza percorino buna(unica care exista la magazin deci n-am prea avut de ales), moara de macinat piper si m-am apucat de treaba.
Piperul macinat isi pierde din aroma dupa o vreme, de-aia am trecut de ceva vreme la piper proaspat macinat si am facut o alegere foarte buna, in mod ciudat diferenta intre piper proaspat macinat si piper macinat de mult o simt.
Nivel de dificultate: incepatori
Portii: 2
Ustensile: o oala pentru fiert pastele, o tigaie
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 230 g paste
- 30+15 g pecorino ras
- 50 g unt
- 1 lingurita de piper proaspat macinat
- 120 ml din apa in care au fiert pastele
Mod de preparare:
- Se pune o oala cu apa sarata la fiert (apa trebuie sa aiba gustul ca marea, adica foarte sarata :-))
- Cand fierbe apa se pun pastele in apa si se lasa la fiert dupa indicatiile de pe pachet.
- Intr-o tigaie se pune untul la topit pe foc mediu.
- Cand s-a topit untul, se pune lingurita de piper macinat inauntru si se mai lasa pe foc un minut, amestecand bine ca sa absoarba untul aroma de piper
- Se opreste focul si se pune tigaia deoparte.
- Inainte sa scoateti pastele din apa, pastrati 120 ml din apa in care au fiert pastele intr-o cana (cam jumatate de cana).
- Se pune apa peste untul din tigaie si se pune din nou pe foc mic pentru 2 minute.
- Se pun pastele in tigaie peste unt impreuna cu 30 g de pecorino ras si se amesteca bine pana se topeste branza si se face un sos cremos. Daca-i pera lichid sosul, se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin.
- Se pun pastele pe 2 farfurii si se presara restul de 15g de pecorino peste.
Comments