Cheesecake cu capsuni in pahar


Daca va intrebati cu ce ma ocup in ultimul timp de nu mai postez nimic, sunt in cautarea retei perfecte de mousse au chocolat si de pulpe de pui la cuptor.
De ca si cand nu ar fi suficient de complicat, am mai mancat si niste cartofi dulci prajiti extraordinari la restaurant si nu reusesc sa-i fac pe aia facuti de casa la fel de buni.
Asta inseamna ca urmatoarele 2 luni o sa mancam in fiecare duminica pulpe de pui urmate de mousse au chocolat, dar pssst nu-i ziceti la prietenul meu, ca-l chinui de o luna cu prajitura cu rubarba si nu stiu daca mai are chef de obsesiile mele culinare.
Pana atunci, am descoperit ca-mi place felul francezilor de a manca un desert usor dupa fiecare pranz. Si am si gasit o reteta potrivita pentru treaba asta: 'cheesecake' in pahar. Rog oamenii carora nu le place cheesecake-ul sa se concentreze si sa treaca peste numele desertului, cheesecake-ul in pahar e mai apropiat de tiramisu decat de cheesecake.

Nivel de dificultate: incepatori
Timp de preparare: 15 minute
Portii: 4-6

Ingrediente:
  • 80 g biscuiti
  • 200 g iaurt grecesc( iaurt din-ala gras cu 30% grasime)
  • 150 g crema branza
  • 2 pliculete de 8 g de zahar vanilat
  • 3-4 linguri zahar
  • 150 g capsuni
  • 20 g fistic macinat, sau de ceva nuci alune migdale crocante

Mod de preparare:
  • Se faramiteaza biscuitii cumva(eu i-am faramitat cu mana, dar merge si cu chopperul, sucitorul sau altele)
  • Se amesteca intr-un bol iaurtul, crema de branza, zaharul vanilat si 2 linguri din zaharul normal(traiasca mixerul!). Gustati, daca nu-i destul de dulce mai puneti o lingura si gustati iar. Eu la 4 linguri m-am oprit ca era delicios.
  • Se curata si se taie capsunile in 4
  • In functie de cat va e de foame, se impart biscuitii si se pun fie in 4, fie in 6 pahare. Se pune crema deasupra. 
  • Se pun capsunile peste crema si se pune si fisticul peste capsuni.
Si gata, delicios!

Comments

Popular Posts