Muffins cu rubarba si ghimbir


Aici e apogeul sezonului de rubarba si ma aflu in mijlocul unei perioade de obsesie in care incerc cat mai multe retete cu rubarba pana trece sezonul sau pana imi zice cineva ca am luat-o razna. Norocul meu ca am gasit reteta asta delicioasa de la Jamie Oliver.
Foarte probabil o sa curga din combinatia de zahar cu unt puse peste muffins, cel mai bine se pune o tava in cuptor sub tava cu muffins. Din aceeasi cauza o sa fie mai greu de scos muffinsii din tava, dar merita sa fiti perseverente, rezultatul e super extra delicios.

Timp de preparare: 1 ora
Nivel de dificultate: incepatori
Portii: 12-16
Ustensile: cantar, 2 boluri, pahar gradat, lingura de lemn

Ingrediente:
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 325 g zahar brun
  • 1/2 lamaie
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 ou mare
  • 100 g + o lingura de unt topite
  • 300 g rubarba taiat in cuburi mici
  • 2 lingurite de ghimbir ras

Mod de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
  • Intr-un bol mare se amesteca faina, praful de copt, sarea si 225 g din zaharul brun. Se amesteca bine si se face o fantana in centru.
  • Se storc niste stropi de lamaie in lapte si se pune deoparte pentru cateva minute.
  • Se pune coaja de la portocala, lingura de ghimbir, oul, 100 g din untul topit si amestecul de lapte in bolul cu faina si se amesteca bine. 
  • Se adauga rubarba taiata si se amesteca. 
  • Se pune anestecul in formele de muffins pana sus.
  • Intr-un bol mic se pune restul de 100 g de zahar brun cu lingura de unt topit si linguritele de ghimbir si se amesteca bine. Se presara acest amestec peste muffins.
  • Se pune la cuptor pentru 25 de minute pana primesc o culoare aurie.
P.S. Sursele mele de incredere de acasa imi spun ca se gaseste rubarba de cumparat la Lidl.

Comments

Popular Posts