Salata de vara cu mango, avocado si branza feta
Dupa cum ati observat, sunt in perioada aia a vietii mele cand tocmai m-am intors din concediu din zonele in care se poarta dres de baie si am ajuns la concluzia ca e vremea sa mancam salata.
Norocul meu ca am multe retete de salata delicioasa puse la naftalina pentru cele 4 zile pe an cand sunt foarte hotarata sa renunt la carbohidrati si sa mananc numai sanatate pura.
In mod ciudat salata asta cu mango si cu feta mi se pare cea mai potrivita salata de vara, desi mango se gasesc de cumparat tot timpul anului.
Si cand m-am gandit la asta s-a aprins un semn de intrebare si m-am minunat oare de ce se gasesc mango de cumparat tot anul? Si zice prietenul meu ca probabil au doua sezoane in care cresc si cresc in tari diferite in luni diferite asa ca se gasesc tot timpul. Si ce sa vezi? Are dreptate si asta-i explicatia pentru majoritatea fructelor exotice care se gasesc tot timpul.
Si daca tot suntem la capitolul cu chestii de nerds, ar fi bine sa urmariti filmuletul asta ca sa stiti cum se curata mango in mod util:
Am descoperit ca-mi plac salatele cu fructe in ele deci o sa urmeze ince vreo 2 retete cu salata cu capsuni si salata cu piersica (daca-s bune ca nu le-am incercat inca).
Timp de preparare: 20 minute
Portii: 2
Nivel de dificultate: incepatori
Ustensile: un bol, un cutit si un fund de lemn
Ingrediente:
- 1/2 avocado mare sau 1 avocado mic, copt bine (sa fie moale cand pui mana pe el)
- 6 ridichi
- cam 70g amestec de salata verde si rucola spalate (adica vreun pumn mare de rucola si niste frunze de salata verde)
- 1 mango copt bine
- 100 g branza feta
- 1/2 lamaie
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se taie mango cuburi ca in videoul de mai sus si se pune intr-un bol mai mare
- Se taie avocado cuburi si se pune in bol langa mango
- Se taie ridichiile felii si se pun in bol
- Se pune amestecul de salata si rucola in bol
- Se taie branza feta in cuburi mici
- Se stoarce jumatatea de lamaie peste salata
- Se pune ulei de masline si sare si piper si se amesteca bine. Eventual se mai pune suc de lamaie, ulei sau sare si piper dupa gust.
Cu cat e copt mai bine avocado cu atat e mai cremoasa si delicioasa salata.
Salata se potriveste bine cu carne de peste, dar si cu porc si pui, deci cu orice. Se poate manca si singura, dar atunci e mai mult o portie juma decat doua.
Comments