Singura reteta de spaghetti bolognese de care aveti nevoie


Ok, oameni buni, a venit vremea sa aruncati toate retetele de bolognese pe care le aveti. Vorbesc serios, mergeti si cautati-o repede, stiu ca aveti una, si luati caietul sau laptopul sau tableta pe care e scrisa si aruncati totul pe geam. Si dupa-aia mergeti iar dupa laptop sau tableta ca sa cititi reteta asta noua si revolutionara de bolognese.
Bine, s-ar putea sa exagerez(doar putin), dar eu personal m-am hotarat ca asta-i cea mai buna reteta de bolognese ever punct.
Trebuie sa va avertizez inainte ca nu-i un proiect rapid, si oricum cel mai bun e sosul a doua zi, asa ca va propun fie sa faceti mancarea sambata seara sa o mancati duminica la pranz, fie sa o faceti duminica si sa o mancati candva la inceputul saptamanii. Cel putin asa fac eu. Si din reteta asta ies lejer 5 portii decente.

Timp de preparare: 2 1/2 ore
Portii: 4 mari
Nivel de dificultate: incepatori

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 75 g bacon sau orice carne sarata si afumata care va place (dar ar fi totusi fain sa aibe si un strat de slanina)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi mari, bine 3 sa fie
  • 1 morcov
  • 2 tije de telina verde
  • 2 frunze de dafin
  • 100 g ciuperci champignon
  • 400 g carne tocata mixta de porc si vita (sau de care vreti voi)
  • 1 doza de 400 g de rosii fara coaja
  • 200 ml vin rosu sau alb
  • 200 ml supa (facuta de casa sau din concentrat)
  • 200 ml smantana sau lapte
  • parmezan si spaghete pentru servit
Mod de preparare:
  • Se pune untul la topit intr-o tigaie mare, pe foc mic
  • Se pune baconul la rumenit in tigaie si se prajeste pentru 5 minute
  • Se taie ceapa si usturoiul marunt
  • Se taie morcovul si telina marunt(sau se dau pe razatoare)
  • Se taie ciupercile felii
  • Se pun toate in tigaie peste bacon impreuna cu foile de dafin si se lasa 10 minute la prajit pe foc mediu(nu uitati sa amestecati sa nu se prinda de tigaie)
  • Se da focul pe trapta mare si se pune carnea in tigaie, peste legume. Se sfarama carnea cu o furculita si se lasa la prajit 3-4 minute fara amestecat intre timp. 
  • Se amesteca bine si se lasa la prajit pana se rumeneste toata carnea.
  • Se adauga rosiile, vinul si supa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc pana da un clocot.
  • Se pune aragazul pe foc mic, se acopera oala partial cu un capac si se lasa pe foc pentru o ora, preferabil o ora jumatate.
  • Cu jumatate de ora inainte sa fie gata se pune smantana si se mai lasa jumate de ora pe foc.
  • Se mai adauga sare si piper dupa nevoie si se ia de pe foc.
  • Cand vreti sa serviti sosul, pregatiti niste spaghete, puneti niste sos deasupra si radeti niste parmezan peste.
P.S. ca intotdeauna foamea a fost mai puternica decat poza, si nu se prea vede sosul in poza, dar e acolo si e delicios, credeti-ma!
P.P.S bineinteles ca la cate chestii care-ti astupa arterele are reteta asta, cel mai bine e sa folositi paste integrale

Comments

Popular Posts