Singura reteta de spaghetti bolognese de care aveti nevoie
Ok, oameni buni, a venit vremea sa aruncati toate retetele de bolognese pe care le aveti. Vorbesc serios, mergeti si cautati-o repede, stiu ca aveti una, si luati caietul sau laptopul sau tableta pe care e scrisa si aruncati totul pe geam. Si dupa-aia mergeti iar dupa laptop sau tableta ca sa cititi reteta asta noua si revolutionara de bolognese.
Bine, s-ar putea sa exagerez(doar putin), dar eu personal m-am hotarat ca asta-i cea mai buna reteta de bolognese ever punct.
Trebuie sa va avertizez inainte ca nu-i un proiect rapid, si oricum cel mai bun e sosul a doua zi, asa ca va propun fie sa faceti mancarea sambata seara sa o mancati duminica la pranz, fie sa o faceti duminica si sa o mancati candva la inceputul saptamanii. Cel putin asa fac eu. Si din reteta asta ies lejer 5 portii decente.
Timp de preparare: 2 1/2 ore
Portii: 4 mari
Nivel de dificultate: incepatori
Ingrediente:
- 50 g unt
- 75 g bacon sau orice carne sarata si afumata care va place (dar ar fi totusi fain sa aibe si un strat de slanina)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi mari, bine 3 sa fie
- 1 morcov
- 2 tije de telina verde
- 2 frunze de dafin
- 100 g ciuperci champignon
- 400 g carne tocata mixta de porc si vita (sau de care vreti voi)
- 1 doza de 400 g de rosii fara coaja
- 200 ml vin rosu sau alb
- 200 ml supa (facuta de casa sau din concentrat)
- 200 ml smantana sau lapte
- parmezan si spaghete pentru servit
Mod de preparare:
- Se pune untul la topit intr-o tigaie mare, pe foc mic
- Se pune baconul la rumenit in tigaie si se prajeste pentru 5 minute
- Se taie ceapa si usturoiul marunt
- Se taie morcovul si telina marunt(sau se dau pe razatoare)
- Se taie ciupercile felii
- Se pun toate in tigaie peste bacon impreuna cu foile de dafin si se lasa 10 minute la prajit pe foc mediu(nu uitati sa amestecati sa nu se prinda de tigaie)
- Se da focul pe trapta mare si se pune carnea in tigaie, peste legume. Se sfarama carnea cu o furculita si se lasa la prajit 3-4 minute fara amestecat intre timp.
- Se amesteca bine si se lasa la prajit pana se rumeneste toata carnea.
- Se adauga rosiile, vinul si supa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa pe foc pana da un clocot.
- Se pune aragazul pe foc mic, se acopera oala partial cu un capac si se lasa pe foc pentru o ora, preferabil o ora jumatate.
- Cu jumatate de ora inainte sa fie gata se pune smantana si se mai lasa jumate de ora pe foc.
- Se mai adauga sare si piper dupa nevoie si se ia de pe foc.
- Cand vreti sa serviti sosul, pregatiti niste spaghete, puneti niste sos deasupra si radeti niste parmezan peste.
P.S. ca intotdeauna foamea a fost mai puternica decat poza, si nu se prea vede sosul in poza, dar e acolo si e delicios, credeti-ma!
P.P.S bineinteles ca la cate chestii care-ti astupa arterele are reteta asta, cel mai bine e sa folositi paste integrale
P.P.S bineinteles ca la cate chestii care-ti astupa arterele are reteta asta, cel mai bine e sa folositi paste integrale
Comments