Supa crema de ciuperci


De mult imi doream sa invat sa fac supa crema de ciuperci. Singura mea problema era problema generala la supe creme: au ca baza supa clara de legume sau de pui. Si intrebarea mea pentru toata lumea: cine are timp sa faca prima oara o supa de pui(din-aia autentica fara vegeta) ca sa o foloseasca dupa-aia la supa crema de ceva? Va zic eu ... nimeni. Asa ca am ales optiunea cu viata usoara si am ales ca baza o supa de cub bio (asa zice mama la supa din concentrat, supa de cub). Nu stiu daca conteaza daca-i bio sau nu concentratul, avand in vedere ca toate contin multe E-uri si sare, probabil nu-i asa important.
O sa incerc candva cand ma plictisesc si nu mai am nimic altceva de lucru sa fac propriul meu concentrat din legume uscate in cuptor si sare, dar pana atunci supa de cub e salvarea.
Bineinteles pentru cine are rabdare si un congelator mare, o optiune e sa faci o data o supa gigantica de pui si sa o congelezi. Dar eu nu am nici una nici alta asa ca inca o data traiasca supa din cub.

In alta ordine de idei, am ramas surprinsa de rapiditatea si numarul redus de ingrediente necesare pentru supa, si cel mai mult m-a surprins ca la sfarsit a fost la fel de buna ca supele care le primesti la restaurant. Probabil si aia folosesc supa de cub ca sa le faca. Ha.

Ustensile: blender, oala mare, spatula
Timp de preparare: 30 minute
Portii: 4 mici de snack, sau 2 mari de fel principal
Nivel de dificultate: incepatori

Ingrediente:
  • 750 ml supa de gaina sau de legume sau de vita (facuta de casa sau din concentrat)
  • 2 linguri de unt
  • 2 cepe medii
  • 200 g ciuperci (champignon)
  • 2 linguri rase de faina
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca (sau smantana normala mai lichida asa)
  • sare, piper
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 ciuperca, ceapa verde si crutoane optionale pentru servit

Mod de preparare:
  • Se toaca cepele si ciupercile marunt
  • Se pune untul la topit intr-o oala pe foc mic
  • Se pune ceapa la calit in oala, si se caleste un pic pana se inmoaie
  • Se adauga ciupercile deasupra si se lasa si ele la calit pentru vreo 4,5 minute pana isi schimba culoarea
  • Se condimenteaza cu sare si piper
  • Se pune faina peste ciuperci si se amesteca bine
  • Se toarna supa peste ciuperci
  • Se torna smantana deasupra
  • Se lasa 15 minute la fiert pe foc mic
  • Se pune patrunjel tocat peste
  • Se ia de pe foc si se prelucreaza cu blenderul ca sa se faca supa crema din ea
  • Se pune din nou pe foc pentru 5 minute si se gusta si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
  • Se serveste in boluri cu smantana(eu am avut smantana pentru frisca si am batut-o cu mixerul inainte sa o pun pe supa ca decor), ceapa verde, crutoane si ciuperci pentru decor.



Comments

Popular Posts