Banana bread cu sau fara stafide
Banana breadul meu preferat e bineintels reteta cu fructul pasiunii care am postat-o cu ceva vreme in urma. Dar exista si alte optiuni, pentru cand nu se gaseste fructul pasiunii sau pentru cand nu ai chef sa storci sucul din fructul pasiunii.
Reteta asta e extrem de rapida, cred ca dureaza 10 minute sa prepari aluatul si are ingrediente simple, care le are toata lumea acasa. Nu trebuie nici macar sa lasi untul la inmuiat, puteti baga untul sa se topeasca in cuptorul cu microunde.
Eu fac banana bread mai ales cand cumpar multe banane cu gandul ca o sa le mananc ca-i sanatos sa manci fructe si o saptamana mai tarziu sunt asa negre ca mi-e frica sa le ating. Dar bineinteles ca bananele ultra-negre sunt cele mai bune pentru banana bread.
Ustensile: boluri, spatula, forma de chec, hartie de copt
Timp de preparare: 15 minute preparare + 45 de minute in cuptor
Nivel de dificultate: incepatori
Portii: 6
Ingrediente:
- 270 g zahar brun
- 2 oua
- 200 - 300 g banane negre de tot si urate de ti-e frica sa le atingi (cantarite fara coaja, de obicei cumpar 2,3 banane si le pun pe toate)
- 280 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita ghimbir uscat macinat
- 1 lingurita scortisoara
- 140 g unt topit
- 4 linguri stafide inmuiate in rom, sau visine, sau nuci, sau bucati de cioco, sau afine, sau ce va mai vine in minte ca s-ar potrivi (optional)
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 170 de grade
- Se pregateste o forma de chec si se pune hartie de copt inauntru
- Intr-un bol pisati bananele cu o furculita sau cu chestia aia de facut pireu de cartofi
- In alt bol se amesteca bine zaharul cu ouale cu un mixer sau o spatula
- Se adauga banana pisata deasupra
- Se pune faina, praful de copt, bicarbonatul, ghimbirul, scortisoara si se amesteca bine
- Se pune untul topit deasupra si se mai amesteca odata
- Optional se pun stafidele sau ce ati ales din lista peste aluat si se amesteca
- Se pune aluatul in forma de chec
- Se pune la copt pentru 1 ora
- Se scoate din cuptor si se lasa la racit
De obicei, banana breadul e si mai bun a doua zi :-). Pofta buna!
Comments