Prajitura cu rubarba
Deci, fara prea multa introducere, va prezint o reteta de prajitura cu rubarba care dupa parerea mea e simpla si delicioasa(stiu, asta e parerea mea despre toate retetele care le pun aici).
Ustensile: 2 boluri, tava rotunda de 23 cm, hartie de copt
Timp de preparare: 1 ora jumatate cu tot cu timp de copt si timp de racit in frigider
Portii: 6-8
Nivel de dificultate: incepatori
Ingrediente:
- 250 g faina
- 1 ou
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat (din-ala mic de 7 g)
- 100 g unt rece, taiat cuburi mici
- 400 g rubarba
- 5 linguri zahar brun
Mod de preparare:
- Intr-un bol mare se pune faina
- Se face o fantana in faina in care se pune oul, suta de grame de zahar, zaharul vanilat si untul
- Se amesteca totul cu mainile pana se obtine un fel de aluat cu textura ca nisipul (untul trebuie faramitat cu mainile sa se ametece bine cu celelalte ingrediente)
- Se pune bolul in frigider pentru 30 minute
- Se pune hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametru de 23 cm (aluatul ajunge pentru maxim 23 cm, nu aveti destul aluat pentru tavi mai mari)
- Se spala si se taie rubarba in bucati de 1 cm
- Se incalzeste cuptorul la 160 grade
- Dupa 30 minute se scoate 2/3 din farmiturile de aluat din frigider si se pun in tava si se preseaza cu mainile pe fundul tavii ca sa formeze un aluat
- Se amesteca rubarba cu 3 linguri din zaharul brun si se toarna in tava peste aluat
- Se scoate restul de farmituri de aluat din frigider, si se presara in tava peste rubarba
- Se imprastie restul de zahar deasupra
- Se pune la cuptor pentru 30-40 de minute pana se rumenesc farmiturile de deasupra (daca tot arata albe dupa 40 de minute s-ar putea sa ramana asa, important e sa fie tari cand puneti mana pe ele)
Comments