Prajitura cu fructe de padure


La mine e sezonul de fructe de padure, asta inseamna ca se gasesc peste tot la un pret putin mai acceptabil decat de obicei. Asa ca m-am gandit ca e timpul potrivit pentru o prajitura rapida cu fructe de padure. Nici macar nu e grav daca folositi fructe de padure congelate.
Reteta originala e doar cu afine, dar mi s-a parut prea dulce si-i lipsea je ne sais quoi-ul asa ca a doua oara am folosit un mix de fructe de padure (capsuni, afine, mure, zmeura si alte vreo doua fructe care nici nu stiu cum se cheama).
O sa vedeti dupa instructiunile de preparare ca e o prajitura pe care nu prea aveti cum sa o gresiti.
Daca lucrati cu fructe congelate, nu le lasati sa se decongeleze, folositi-le tot timpul direct din congelator.

Ustensile: tava de 24x32 cm (22x30 ar fi si mai bine, dar merge si cu 24x32), 2 boluri, spatula
Nivel de dificultate: incepatori
Timp de preparare: 30 minute
Portii:  20

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 210 zahar
  • 375 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1 lingurita scortisoara
Pentru umplutura:
  • 100g zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 500 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 175 de grade
  • Se pune hartie de copt in tava
  • Se taie untul in cuburi mici si se pune intr-un bol peste restul ingredientelor pentru aluat
  • Se freaca ingredientele cu mana pana se obtine un amestec uniform nisipos
  • Se ia jumatate din acest amestec si se pune in tava si se preseaza cu mana sa formeze un aluat care va fi blatul prajiturii
  • Restul amestecului se pune in frigider
  • In alt bol se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si se pune amestecul peste blat
  • Se scoate restul de aluat din frigider si se faramiteaza cu mana uniform peste fructe
  • Se pune tava la cuptor pentru 40 minute
  • Se scoate si se lasa la racit in tava
Prajitura e foarte buna atat rece cat si incalzita, si merge foarte bine cu o bila de inghetata de vanilie.

Comments

Popular Posts