Pasta alla Norma
Reteta asta e buna pentru perioada aia cand e plin cu vinete peste tot si au vinetele asa un pret bun ca-ti vine sa cumperi doua remorci de ele.
Este o reteta siciliana si se zice ca in secolul al XIX-lea, Nino Martoglio, un scriitor sicilian, a fost asa de impresionat de pastele astea incat le-a comparat cu opera 'Norma', capodopera lui Vincenzo Bellini. De atunci si-au primit numele de paste alla Norma.
Timp de pregatire: 30 - 45 de minute
Nivel de dificultate: incepatori
Portii: vreo 4
Ingrediente:
- 2 vinete
- ulei de masline
- 1 lingura oregano
- 1 ardei iute optional
- 4 catei de usturoi
- o mana de frunze de busuioc
- 1 lingurita de otet din vin alb
- 2 conserve de 400g cu rosii cojite si taiate
- sare
- piper
- 1 lingurita de zahar
- 445 g paste
- 150 g ricotta uscata sau parmezan sau pecorino
Mod de preprare:
- Se pune apa la incalzit apa cu putina sare pentru paste si se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Cand sunt gata se pastreaza o cana cu apa in care au fiert pastele in caz ca trebuie diluat sosul.
- Se taie vinetele pe verticala in doua si dupa-aia fiecare jumatate inca o data in doua. Dupa-aceea se taie fiecare fasie de vinata in cuburi.
- Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se prajesc vinetele impreuna cu oregano in ulei pana se inmoaie putin. Apoi se adauga ardeiul iute si usturoiul taiat marunt si se mai lasa 5 minute pe foc.
- Apoi se pune jumatate din busuioc, taiat marunt, lingurita de otet si conservele de rosii. Se lasa pe foc mic 15 minute.
- Se gusta si se mai adauga sare, piper si zahar. Zaharul este tot timpul o arma secreta buna cand se lucreaza cu rosii.
- La sfarsit se adauga pastele peste sos, se adauga restul de busuioc tocat marunt si putin din apa in care au fiert pastele si se amesteca bine.
- Se pune in farfurii si se rade branza deasupra.
Si dupa ce sunteti gata cu pregatitul, puteti sa ascultati un pic de Norma si sa beti un pahar de vin in timp ce mancati paste:
Comments