Fursecuri (danish butter cookies wannabes)


Mare parte din copilaria mea a fost marcata de fursecuri uscate, fainoase si faramicioase care daca aveam ghinion mai aveau si un gem dubios inidentificabil in componenta. Capul meu mic de copil facea scurt circuit pentru ca nu intelegea diferenta puternica intre felul frumos in care aratau fursecurile si gustul oribil care-l aveau(... stiti speranta aia desarta de copil ca daca mai gusti unul poate e mai bun). De acolo mi se trage ideea ca nu exista fursecuri delicioase pe lumea asta. Exista fursecuri mancabile, dar nu delicioase.
Si aici ca la produsele cu reducere de 20% cu steluta, zic si eu ca exceptia sunt fursecurile fara faina (cu diferite tipuri de alune macinate).
Dar azi nu vorbim despre fursecurile fara faina, azi vorbim despre unele cu faina care sunt totusi mai bune decat media.
Se apropie Craciunul si e distractiv sa faci fursecuri de Craciun si sa le imparti cu prietenii, dar e bine sa ai grija ce fursecuri faci daca mai ai chef sa te viziteze prietenii.

Timp de preparare: 1 ora
Portii: vreo 3 tavi mari
Nivel dificultate: incepatori

Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 1 galbenus batut
  • coaja de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
  • Se combina faina, untul, zaharul si lamaia intr-un bol pana se obtine un aluat. Aluatul se pune 30 de minute in frigider.
  • Se intinde aluatul cu un sucitor si se taie fursecurile cu o forma craciunoasa de taiat fursecuri.
  • Se pun fursecurile intr-o tava si se ung cu o pensula cu galbenusul batut.
  • Se pune tava in cuptor si se lasa 8-10 minute la copt.
La gust fursecurile sunt asemanatoare cu biscuitii astia pe care ar trebui sa-i stie toata lumea(din cauza ca toti am cumparat o data in viata biscuitii ca sa pastram cutia):


Comments

Popular Posts