Prajitura cu cranberries


Cranberries sunt la moda. Nu stiu daca sunt asa multi americani pe aici, sau daca si-a dat seama si restul planetei ca cranberries sunt niste fructe bune pentru gatit, orice ar fi imi pare rau ca mi-au trebuit atatia ani sa le descopar.
Cranberries sunt niste fructe foarte acre, care dupa parerea mea n-au niciun farmec crude, dar care daca le coci/fierbi impreuna cu muuuuuuuuult zahar se transforma in ceva foarte delicios.

Timp de preparare: 1 1/4 ore
Portii: 8
Nivel dificultate: incepatori

Ingrediente:
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 priza de sare
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 oua mari
  • 2 picaturi extract de migdale
  • 100-120 g cranberries sau fructe de padure proaspete sau congelate

Mod de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade.
  • Se pregateste o tava de 23 cm cu o hartie de copt si se unge cu unt
  • Intr-un bol mediu se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se pune deoparte.
  • In alt bol se combina zaharul cu untul pana se obtine un amestec pufos. Se adauga apoi ouale unul dupa altul, amestecand bine dupa fiecare ou. 
  • Se adauga extractul de migdale si se amesteca.
  • Se adauga faina si se amesteca pana e incorporata faina.
  • Se pune amestecul in tava.
  • Se presara fructele uniform deasupra aluatului
  • Se presara cele 2 linguri de zahar brun peste fructe
  • Se pune in cuptor pentru 40-45  de minute, pana obtine o culoare aurie

Comments

Popular Posts