Prajitura cu cranberries
Cranberries sunt la moda. Nu stiu daca sunt asa multi americani pe aici, sau daca si-a dat seama si restul planetei ca cranberries sunt niste fructe bune pentru gatit, orice ar fi imi pare rau ca mi-au trebuit atatia ani sa le descopar.
Cranberries sunt niste fructe foarte acre, care dupa parerea mea n-au niciun farmec crude, dar care daca le coci/fierbi impreuna cu muuuuuuuuult zahar se transforma in ceva foarte delicios.
Timp de preparare: 1 1/4 ore
Portii: 8
Nivel dificultate: incepatori
Ingrediente:
- 125 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 priza de sare
- 115 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar
- 2 linguri de zahar brun
- 2 oua mari
- 2 picaturi extract de migdale
- 100-120 g cranberries sau fructe de padure proaspete sau congelate
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade.
- Se pregateste o tava de 23 cm cu o hartie de copt si se unge cu unt
- Intr-un bol mediu se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se pune deoparte.
- In alt bol se combina zaharul cu untul pana se obtine un amestec pufos. Se adauga apoi ouale unul dupa altul, amestecand bine dupa fiecare ou.
- Se adauga extractul de migdale si se amesteca.
- Se adauga faina si se amesteca pana e incorporata faina.
- Se pune amestecul in tava.
- Se presara fructele uniform deasupra aluatului
- Se presara cele 2 linguri de zahar brun peste fructe
- Se pune in cuptor pentru 40-45 de minute, pana obtine o culoare aurie
Comments