Banana bread cu fructul pasiunii





Oricine ar trebui sa aiba o reteta buna de banana bread. Inca o dovada ca americanii nu-s prosti: in timp ce romanii se chinuiau cu creme care contin 90% unt si prajituri a caror preparare dureaza 4 ore, americanii s-au gandit ca mai au si alte treburi de facut pe lumea asta si au inventat checul asta simplu si aromat pe care-l manci tot o data si ai scapat de munca si de griji.
*Mai putin partea cu storsul sucului din fructul pasiunii care necesita muuuuuulta rabdare.
Bineinteles ca exista versiuni de banana bread fara fructul pasiunii, dar dupa ce incerci o data versiunea asta nu-ti mai vine sa incerci alta.


Ustensile: Forma de chec, hartie de copt
Timp de preparare: 2 ore
Portii: 6-8
Nivel dificultate: incepatori
    Ingrediente:
    • 225g faina
    • 2 1/3 lingurite praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 90g unt, la temperatura camerei, taiat in cuburi
    • 150g zahar
    • 2 oua dimensiunea L, batute
    • 3 fructul pasiunii
    • 3 banane foarte coapte(cel mai bine negre de tot)
    Glazura:
    • 85g zahar pudra
    • 1 fructul pasiunii
    • felii de banana deshidratate pentru decor

    Mod de preparare:
    • Se incalzeste cuptorul la 180C.
    • Se pune hartia de copt in forma de chec.
    • Se cerne faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul intr-un bol. 
    • Se pune untul impreuna cu zaharul in alt bol si se amesteca pana se obtine un amestec omogen pufos. Se adauga alternativ din oua si din faina peste amestecul de unt si zahar si se amesteca de fiecare data.
    • Se injumatatesc fructele pasiunii si se trece pulpa printr-o sita. Pulpa trebuie stoarsa bine cu o lingura ca sa iasa cat mai mult suc. Cel mai bine se pune mai intai toata pupla intr-un pahar. Se ia cate o lingura de pulpa si se pune in sita si se stoarce bine pulpa prin invartirea lingurii in sita. Aici e nevoie de multa rabdare ca sa se obtina cat mai mult suc posibil.
    • Se cojesc bananele si se piseaza bine cu o furculita sau cu chestia aia cu care se face pireul. 
    • Se adauga sucul din fructe si bananele pisate peste amestecul de faina, zahar si oua si se amesteca bine.
    • Se toarna amestecul in tava si se intinde omogen cu o lingura. Se coace in cuptorul preincalzit pentru 55 minute sau pana are o culoare aurie si e crescut. Se lasa la racit in tava.
    • Pentru glazura se cerne zaharul intr-un bol mic. Se injumatateste fructul pasiunii si se trece pulpa printr-o sita. Se amesteca sucul cu zaharul pudra. Glazura o sa para foarte tare la inceput, dar trebuie insistat, o sa inceapa sa se inmoaie dupa putin amestecat. Daca e totusi prea groasa si nu poate fi intinsa, se mai adauga o lingurita apa rece.
    • Se intinde glazura peste prajitura si se presara feliile de banana deshidratata peste.

    Comments

    Popular Posts