Guacamole - back to the basics
Trebuie sa recunosc ca a fost o iubire tarzie si nu a fost iubire la prima vedere. S-a intamplat cum se intampla de obicei, vezi o reteta si te gandesti sa o incerci. Incerci o data si ti se pare ca nu-i cine stie ce. Mai incerci o data si parca-i mai bine. Si la un moment dat, fara sa-ti dai seama, faci reteta respectiva o data pe saptamana...
Da, vorbesc despre guacamole si sa fiu sincera prima oara cand am facut guacamole n-am avut toate ingredientele si a iesit ciudat. Am mai si lasat-o pe masa neacoperita vreo 2 ore si s-a facut urata de iti venea sa o iei la fuga.
Din fericire guacamole e destul de simplu de facut, ingredientele sunt majoritatea usor accesibile si cu o reteta buna iese delicioasa de fiecare data.
Timp de preparare: 15 min
Nivel dificultate: incepatori
Portii: cat sa se sature 2 oameni
Ingrediente:
- 1 avocado
- 1/2 - 1 ardei iute, curatat de samburi si taiat marunt
- 1 ceapa verde sau 1/4 ceapa medie, taiata marunt
- 1 lingura coriandru proaspat taiat marunt (optional)
- 1/4 rosie medie taiata marunt
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingura suc proaspat de lime sau lamaie
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
- Se taie avocado in 2 si se scoate miezul cu o lingura si se pune intr-un bol
- Se piseaza miezul cu o furculita, pana se obtine o crema
- Se pune deasupra ardeiul iute, ceapa, coriandrul, rosia, sarea, piperul si sucul de lamaie si se amesteca bine.
Noua ne place sa mancam guacamole pe paine cu branza feta farmitata deasupra si cu salam chorizo.
Pentru guacamole, fructul de avocado trebuie sa fie moale cand pui mana pe el. Daca nu-i moale, poate fi tinut la temperatura camerei pana se inmoaie. Cum iti dai seama daca nu-i prea copt? Asa:
Miezul de avocado se oxideaza in contact cu aerul. Se zice ca daca vreti sa faceti guacamole in avans, se lasa un sambure de avocado in bolul de guacamole si bolul se acopera si se pune in frigider. Explicatia stiintifica? Nu stiu. Poate nu exista nicio dovada stiintifica pentru asta, dar asa ziceau aia de la TV :-).
Comments