Pasta alla puttanesca


Desi pastele astea contin tot felul de ingrediente ciudate care nu le prea plac oamenilor normali (gen sardele, pentru unii si maslinele), produsul final are un gust delicios si cel putin noi avem tendinta sa mancam pana nu mai ramane nimic in oala.
Despre originea numelui exista din nou mai multe povesti, cea mai raspandita fiind ca sunt niste paste rapide si usor de facut care erau preferate de prostituate care nu aveau timp de prostii.

Timp de preparare: 30 minute
Nivel de dificultate: incepatori
Portii: 2

Ingrediente:
  • 250 g spaghete
  • 2 linguri ulei masline
  • 4 sardele(numite si anchois, conservate in sare)
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 80g masline negre fara sambure
  • 1 lingurita capere
  • 1 doza de 400g pulpa de rosii
  • piper
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita busuioc tocat
  • sare
  • 1 1/2 linguri patrunjel
  • optional parmezan ras

Mod de preparare:
  • Se pune o oala cu apa cu sare la fiert
  • Cand fierbe apa, se pun pastele in oala si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachet.
  • Cand sunt gata, se varsa apa si se lasa pastele in oala.
  • Sardelele se toaca marunt.
  • Se pune uleiul de masline la incins intr-o tigaie pe foc mediu. Cand e incins uleiul se pun sardele in tigaie si se prajesc cam 3 minute, in timpul asta trebuie amestecate bine cu o lingura de lemn si trebuie apasate sardelele cu lingura, pana se 'dizolva' si se fac ca o pasta.
  • Se piseaza usturoiul si se pune impreuna cu fulgii de chili peste sardele in tigaie, se amesteca bine si se lasa la prajit vreo 2 minute.
  • Se taie maslinele in doua si se pun impreuna cu rosiile si caperele in tigaie peste sardele. Se lasa la prajit vreo 10 minute. La sfarsit se pune oregano, busuiocul, piperul, zaharul si se amesteca bine. Se gusta si se mai pune sare dupa gust.
  • Se pun spaghetele si o lingura de patrunjel peste sos si se amesteca bine.
  • Se pun spaghetele in farfurii, se presara cu restul de patrunjel.
  • Optional se poate pune si parmezan ras peste paste

Comments

Popular Posts