Tarta rapida cu broccoli si gorgonzola
Reteta asta e buna pentru novicii in arta broccoliului. Adica e un mod delicios de a pacali pe cineva sa manance broccoli.
E una din retetele mele preferate de cina pentru ca are putine ingrediente, se face repede si e extrem de buna!
Timp de preparare: 30 minute
Portii: 2
Nivel dificultate: incepatori
Ustensile: tava dreptunghiulara, hartie de copt
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj
- 225 g broccoli
- 1 ceapa
- 125 g bacon/sunca
- 100 g gorgonzola
- piper proaspat
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la temperatura scrisa pe pachetul de foietaj.
- Se pune o oala cu apa la fiert. Se spala brocolliul si se rupe in bucati mici. Cand fierbe apa se pune broccoliul in apa si se lasa 4 minute la fiert. Dupa 4 minute se scoate din apa si se pune deoparte.
- Se taie ceapa in fasii si baconul in cubulete mici si se pun la prajit intr-o tigaie pana se inmoaie ceapa si se rumeneste un pic baconul.
- Se pune broccoliul in tigaie alaturi de celelalte ingrediente si se mai lasa la rumenit 3, 4 minute.
- Se intine foietajul pe o foaie de copt si se pune intr-o tava. Cu varful unui cutit se 'deseneaza' o rama in jurul aluatului de 2, 3 cm.
- Se toarna continutul din tigaie peste aluat, lasand rama libera.
- Se taie gorgonzola in cuburi mici si se presara uniform peste aluat.
- Se presara piper proaspat peste.
- Se pune la cuptor pentru timpul precizat pe pachetul de foietaj.
Comments