Tarta rapida cu broccoli si gorgonzola


Reteta asta e buna pentru novicii in arta broccoliului. Adica e un mod delicios de a pacali pe cineva sa manance broccoli.
E una din retetele mele preferate de cina pentru ca are putine ingrediente, se face repede si e extrem de buna!

Timp de preparare: 30 minute
Portii: 2
Nivel dificultate: incepatori
Ustensile: tava dreptunghiulara, hartie de copt

Ingrediente:
  • 1 pachet foietaj
  • 225 g broccoli
  • 1 ceapa
  • 125 g bacon/sunca
  • 100 g gorgonzola
  • piper proaspat
Mod de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la temperatura scrisa pe pachetul de foietaj.
  • Se pune o oala cu apa la fiert. Se spala brocolliul si se rupe in bucati mici. Cand fierbe apa se pune broccoliul in apa si se lasa 4 minute la fiert. Dupa 4 minute se scoate din apa si se pune deoparte.
  • Se taie ceapa in fasii si baconul in cubulete mici si se pun la prajit intr-o tigaie pana se inmoaie ceapa si se rumeneste un pic baconul. 
  • Se pune broccoliul in tigaie alaturi de celelalte ingrediente si se mai lasa la rumenit 3, 4 minute.
  • Se intine foietajul pe o foaie de copt si se pune intr-o tava. Cu varful unui cutit se 'deseneaza' o rama in jurul aluatului de 2, 3 cm.
  • Se toarna continutul din tigaie peste aluat, lasand rama libera.
  • Se taie gorgonzola in cuburi mici si se presara uniform peste aluat.
  • Se presara piper proaspat peste.
  • Se pune la cuptor pentru timpul precizat pe pachetul de foietaj.


Comments

Popular Posts