Fursecuri cu migdale si portocale


Hmm... se pare ca-mi plac fursecurile cu portocale. Reteta asta e extrem de simpla si rapida.
Bineinteles ca am mancat fursecurile inainte sa fac poza, asa ca am furat o poza de pe net pana fac alta. Dar e buna poza, ideea e sa faci fursecurile cadou intr-o portocala golita, care e apoi folosita pe post de cutie.

Ustensile: mixer sau tel, bol, lignera de lemn
Portii: 30 fursecuri
Timp de preparare: 45 minute
Nivel de dificultate: simple


Ingrediente:

  • 1 albus de la un ou de marimea M
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite suc de portocale din portocale stoarse
  • 100 g migdale macinate
  • coaja rasa de la 1-2 protocole


Mod de preparare:

  • Se incalzeste cuptorul la 140 grade
  • Se bat albusurile bine(preferabil cu un mixer) si se adauga treptat, in timp ce se bat albusurile in continuare, zaharul pudra si sucul de portocale.
  • Se adaguga migdalele si coaja de protocola si se amesteca usor cu o lingura de lemn pana sunt incorporate.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava. 
  • Se iau cate 2 lingurite de aluat si se pun pe tava ca un fursec(exista cuvantul asta? probabil ca nu). Se repeta pana nu mai este aluat.
  • Se pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cine are chef, taie dupa-aia o portocala in 2, ii scoate cumva miezul si pune inanuntru o punguta cu fursecuri si leaga protocola la loc cu o panglica. O sa incerc si o sa va zic rezultatul, imi imaginez chestia asta ca o treaba murdara in timpul careia te umpli de portocala si faci o balta de zeama pe masa.

P.S. in loc de cranberries se pot folosi si visine congelate
P.S.2 cranberries se congeleaza bine. Probabil ca nu se mai gasesc de Craciun asa ca cel mai bine e sa le cumparati cand se gasesc, sa le puneti intr-o punga si dupa-aia direct in congelator(ati putea sa le spalati si uscati inainte, n-ar fi rau)


Comments

Popular Posts