Prajitura cu gust de turta dulce


Prajitura asta e extrem de usoara de facut (15 minute pana ajunge in cuptor) si are gustul exact ca turta dulce. Cel mai bine se mananca la un ceai de menta langa brad.
Daca se intreaba cineva de ce-s asa urate prajiturile, probabil ar fi fost mai inteligent sa dau prima oara cu glazura si dupa-aia sa tai parjitura, dar eu am gandit invers.

Timpe de preparare: 45 minute
Nivel de dificultate: incepatori
Portii: hmm... vreo 20?

Ingrediente:

  • 180 g unt
  • 300 g zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 pliculet cu mirodenii pentru turta dulce
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • si optional daca va place (si nu va sperie ca pe mine)  1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 350 g faina
  • 200 ml lapte
  • 150 g glazura de ciocolata amaruie
Mod de preparare:
  • Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  • Se pune intr-o forma dreptunghiulara de copt(fie 30x40, fie una din-aia mare cat cuptorul) hartie de copt 
  • Se topeste untul in cuptorul cu microunde sau intr-o oala pe aragaz
  • Se amesteca untul topit cu zaharul si mierea
  • Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, mirodeniile de turta dulce, scortisoara si cuisoarele
  • Se pune amestecul de unt peste cel de faina si se amesteca putin cu o lingura
  • Se toarna laptele deasupra si se amesteca bine tot
  • Se pune in cuptor pentru 30 minute
  • Intre timp se topeste glazura cumva (fie in microunde, fie intr-un bol pus peste o oala in care fierbe apa)
  • Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit in tava
  • Cand s-a racit se pune glazura deasupra si se lasa la inchegat glazura
  • Dupa ce s-a inchegat glazura, se taie prajitura in patratele
  • Prajitura e si mai buna a doua zi dupa ce s-au patruns bine aromele
  • Prajitura trebuie pastrata intr-o cutie care se inchide ermetic ca sa nu se usuce prea tare(eu am lasat-o pe o farfurie si s-a cam uscat dar tot extra delicioasa a fost)

Comments

Popular Posts