Fursecuri cu portocale si crema de cranberries


Fursecurile astea sunt extrem de delicioase. Stiu ca asa zic de obicei, dar asta-i adevarul, mai ales ca eu nu sunt o iubitoare de fursecuri.
Secretul fursecurilor de Craciun e sa faci putine fursecuri de un tip, dar multe tipuri de fursecuri.
Am vrut sa le zic fursecuri cu touch-ID, dar m-am razgandit. Desi fursecuri cu amprenta n-ar fi asa de rau.
Se observa aici placerea mea de a pune malai in prajituri, e cea mai mare descoperire a secolului. De data asta am folosit faina de malai(un malai macinat mai fin, din cauza ca numai din-ala aveam) dar sunt sigura ca merge foarte bine si cu malai normal.



Portii: 25 de fursecuri
Timp de preparare: 1 ora
Nivel de dificultate: incepatori
Ustensile: 3 boluri, mixer, spatula

Ingrediente:

Pentre aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g malai
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 g unt
  • 100 g zahar impartit in 2 portii de 50 g
  • coaja rasa de la o protocola gigantica minus o fasie de 5 cm din coaja, care poate fi taiata cu cutitul sau cu curatatorul de cartofi
  • 1 ou separat in albus si galgenus
Pentre sos:
  • 100 g cranberries
  • 120 ml apa
  • 50 g zahar
  • bucata de 5 cm de coaja protocola mentionata mai sus

Mod de preparare:
  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade.
  • Intr-un bol se amesteca faina, malaiul si sarea.
  • In alt bol se amesteca untul cu 50 g de zahar si coaja rasa de portocala pana se obtine un amestec omogen cremos.
  • Se adauga galbenusul si se amesteca.
  • Se adauga amestecul de faina deasupra si se amesteca cu o spatula pana se obtine un amestec omogen.
  • In alt bol se bate putin albusul.
  • Se pune 50 g de zahar intr-o farfurie.
  • Se iau 2 lingurite de aluat si se formeaza o bila din aluat cu mainile. Se trece bila prin albus si dupa-aia se tavaleste prin zahar.
  • Se pune bila intr-o tava cu hartie de copt si se face cu degetul mare o adancitura in mijlocul bilei.
  • Se repeta procesul pana e gata aluatul si se pune tava la cuptor pentru 15-17 minute.
  • Se scot fursecurile din captor si cu o lingura se readancesc gaurile facute cu degetul ca sa incapa cat mai multa umplutura.
  • Intre timp sa face umplutura: intr-o oala mica se pun cranberries cu apa, zaharul si coaja de portocala la fiert. Se reduce caldura de la aragaz pe treapta mica si se lasa la fiert 5 minute pana se ingroasa.
  • Se lasa sosul la racit.
  • Se umplu fursecurile cu umplutura.

Comments

Popular Posts