Tartine cu spanac, sunca si branza
Multa vreme am trait cu impresia ca reteta asta e sanatoasa din cauza ca e facuta cu spanac si paine neagra... Pana am apasat butonul de informatii suplimentare pe site-ul de unde m-am inspirat si am vazut valorile energetice sau cum s-or chema numerele alea care-ti zic ca ai mancat prea mult si probabil o sa faci infarct cand esti batran. Dar nu vreau sa va deprim cu informatiile astea, ideea e ca-i bun, rapid si contine spanac.
Ustensile: tigaie, bol, tava
Portii: 2
Timp de preparare: 40 minute
Nivel de dificultate: incepatori
Ingrediente:
- 6 felii medii de paine neagra(preferabil panine de secara) sau 8 felii mici de paine neagra
- 250 g spanac proaspat sau congelat (preferabil frunze intregi, n-am incercat cu spanac tocat, dar cred ca ar fi ciudat)
- sare si piper
- 4-6 lingurite de mustar
- 6, 8 felii de cascaval(eu folosesc branza raclette ca se topeste bine in cuptor, dar orice cascaval putin sarat e bun)
- 100 g bacon, sunca sau ceva carne afumata si sarata
Mod de preparare:
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade
- Se pune o lingura de ulei intr-o tigaie
- Se pune spanacul in tigaie, se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste putin spanacul pana se inmoaie.
- Se scoate spanacul intr-un bol si se rumeneste baconul in aceeasi tigaie care a fost folosita pentru spanac
- Se ung feliile de paine cu un strat foarte subtire de mustar
- Se pune spanac pe feliile de paine
- Se pune sunca unfiorm peste spanac
- Se acopera totul cu un strat de branza
- Se pun feliile de paine intr-o tava cu hartie de copt
- Se pune tava la cuptor pentru 15-20 minute pana se topeste branza
Pofta buna!
Comments